Jó itt lenni. Jó itt tenni !

Magyar Falu Program

Összefoglaló a Magyar Falu Program keretében a Mező utca és Dózsa-köz burkolat felújításáról.

Nick Község Önkormányzata támogatást kapott a „Magyar Faluprogram keretében Önkormányzati utak felújítása” című MFP-ÖTU/2019 kódszámú pályázaton a Nick Dózsa-köz, és Mező utca burkolat felújítására.

Az Önkormányzat Beszerzési Szabályzata alapján megpályáztatásra került a beruházás. Három vállalkozást kerestünk meg ajánlattételi felhívásunkkal, és mind három érvényes ajánlatott tett. A képviselő-testület legkedvezőbb ajánlatot tevő TIA 2002 Kft-vel kötötte meg a Kivitelezői Szerződést bruttó 29.999.946,-Ft összegre, melyből a támogatás mértéke bruttó 29.998.665,-Ft, volt, az önerő 1.281,-Ft

A vállalkozó a szerződéskötést követően megkezdte a munkát.
Mindkét utca vonatkozásában a meglévő burkolat kiegyenlítése után melegen hengerelt aszfalt kopóréteg került bedolgozásra. A padkák nyesése, és helyenkénti feltöltése után az új burkolathoz illeszkedve tömörített mészkőmurva padka került megépítésre.

A burkolat kialakításánál figyelembe vettük a csapadékvíz elvezetésének lehetőségét, ezért a Dózsa-kö váltott eséssel, míg a Mező utca kétoldali eséssel épült meg.

Mindkét utca a település hosszú utcája, jelentős számú lakóingatlannal. Régóta tervezett beruházás volt a felújításuk, amely nem csak esztétikai szempontok, hanem a lakosság közlekedésbiztonsága érdekében is fontos volt.

Kategóriák